Botanische date

botanische tuin hortus

Joehoe, geen moeilijk verhaal dit keer. Gewoon een fijne dag vandaag. Andy en ik zijn opnieuw aan het uitvinden wat we leuk vinden om te doen. Iets zonder dierenleed en mensenmassa’s. Iets waar we blij van worden.

Ik had onze vrije dag geblocked als date-dag en had besloten dat we naar de botanische tuin in Nijmegen zouden gaan. Andy besloot dat we dat met de scooter van zijn vader gingen doen en zo geschiedde het. Vanaf Ede, via Arnhem inclusief taartje-tussenstop bij Mimint, op naar Nijmegen. Door de weilanden, de lelijke nieuwbouw projecten opweg naar Hortus, de botanische tuin. Het was een frisse rit maar na een kopje thee in de tuin hebben we lekker bloemetjes bekeken. Ik werd er helemaal blij van.

Kijk nou wat een lieve boy! ♥

Het is geen gigantische tuin maar alles stond mooi in bloei dus er was genoeg te zien. Ik kan je helaas niet voorzien van concrete bloem informatie dus het wordt gewoon een beetje gluren en je verwonderen over hoe mooi de natuur is. Kijk maar.

hortus nijmegen

Deze tuin is een walhalla voor allerlei insecten.

Deze bloem had groene blaadjes in de kern van de bloem, het leek net alsof er openingen inzaten. *correctie: Andy leest de blog nu en zegt dat er echt openingen inzaten!

lupine

Oh hier kan ik wel informatieve toelichting geven: de lupineplant. Lekker vegan verantwoord en nog verdomde mooi ook!

Ze hadden ook prachtige bladeren onderin.

hortus8


Deze kleuren samen zijn mijn lievelings!

Bloemen met een bolletjesvorm zijn ook mijn lievelings.

Hier spot Andy kleine krabbetjes in een waterpoeltje.

Over lievelings gesproken: mijn lievelingsfoto van vandaag.

Hartjesplanten. Maar zo heten ze vast niet.

Hier wijst Andy echt naar iets, dit moest niet van mij voor de foto.

Er was ook een vijver en daar zwommen eendjes ennnnnn een:

schildpad. We hebben hem Ian genoemd.

Na dit bloemige avontuur gingen we koffie drinken bij de Meesterproef op het Honigcomplex. Daar vertelde Andy dat hij de tuin niet super bijzonder vond haha. Ik was in mijn nopjes. De missie van de date was dus nog niet helemaal geslaagd. Volgende keer mag hij iets bedenken en ik denk dat het een museum gaat worden. Ik ben geen museumbeest maar ik heb beloofd dat ik maar 1 keer mocht zuchten als hij iets gaat voorstellen om te doen. Goeie deal lijkt me.

Toedeloe!