oubollig is het nieuwe hip

KRANS5Een nieuw bericht met een hoog Omroep Max gehalte. In deze aflevering gaan we kerstkransen maken.
Hoewel alle seizoenen behalve de winter aanwezig zijn, ik helemaal niet zo’n behoefte had aan kerstbomen en kerstgedoe, blijkt in één weekend mijn huis in een intratuin-kerstshow te zijn veranderd.

In het kader van goede voornemens had ik met mijn moeder en zusje besloten eens vaker iets samen te doen of elkaar op te zoeken. Dit was onze eerste get-together en met de kerst in zicht en mijn bloemenopleiding in volle gang was het thema van die dag snel duidelijk. Kerstkransen maken. Uiteraard niet zonder taart. Mijn zusje maakte heerlijke gember-dadelballetjes en kokosmakronen. Moeders maakte als familietraditie een tulband die ze naar eigen inzicht vegan maakte. Hoe lief!  Ik nam no-bake brownies mee waarvan ik het recept binnekort maar eens online ga gooien want die blijkt keer op keer een grote hit als ik ze meeneem. Oja en ik had nog wat spelt-havermout koekjes met stukje chocola mee.

KRANS1

Terug naar de kransen. Er was veel groen en deco materiaal, stro kransen en ik besloot met een tak aan de slag te gaan. Ik vond een tak in de speeltuin tegenover ons huis en na een voorzichtige reuk-inspectie bleek hij hondenpies-vrij. Als mensen mij aan die tak hebben zien ruiken kan ik me voorstellen dat ze denken dat ik niet helemaal goed bij m’n hoofd ben. Daar geef ik ze deels gelijk ik.

KRANS4Ik bond een touw aan de tak als geavanceerd ophangsysteem en begon met mos en draad een basis te maken. Daarna ben ik gewoon verder gaan pielen met wat leuk leek en was het de kunst om op tijd te stoppen. Je kan natuurlijk de hele kerstafdeling van de action erop gooien maar ik besloot dat less, more was. Thuis heb ik er nog een nep vogeltje opgezet om hem af te maken. Mijn zusje en moeder gingen met lijm aan de slag en plakten alles naar smaak op de stro krans. Ook liepen zij wat brandblaren op door het lijmpistool. U zijt gewaardschuwd.
Met een klein boomstam-plakje en een takje groen maakte we nog een mini stilleven zoals je ziet op de eerste foto.

KRANS3Het resultaat mag er zijn! Een hoog kerst-kneuterig stukje groen in huis is veel leuker als je het zelf gemaakt hebt! Dus no shame, gewoon lekker gaan pielen met zo’n krans.

KRANS6

Dit jaar hadden Andy en ik besloten dat we geen echte kerstboom wilde omdat het eigenlijk niet zo duurzaam is om bomen te kweken die maar twee weken in je huis staan en dan weer bij het grof vuil te zetten. De kleine kerstboom die we vorig jaar gered hadden van de afval-dood wordt momenteel groot en sterk in de tuin maar is nog geen eye-catcher voor in huis. Hoewel je ook kerstbomen kan adopteren vond ik het allemaal gewoon veel gedoe en werd ik al blij van lampjes bij de ramen en wat hert-figuurtjes in de vensterbank. En mijn nieuwe kerst-stok-krans.
Andy kon zich niet neerleggen bij het feit dat er geen kerstboom zou komen dit jaar. Hij had immers een kado voor me gekocht en waar moest hij die nu neerleggen als er geen boom was? Het was wat dat betreft dan ook geen verrassing dat Andy gister na zijn werk ineens binnen kwam zetten met een vrij grote boom en een nog grotere glimlach op z’n kop. Via een collega hoorde hij dat er een basisschool in de buurt hun kerstbomen op het schoolplein had neergezet. Nu het kerstvakantie is zouden die bomen in een dichte school staan en nu werden ze dus gratis aangeboden om mensen mee blij te maken. Er stond nog 1 boom toen Andy ging kijken en dat is dus nu onze tweedehandsboom Gerrie.

En zo was in 1 klap mijn huis een kerststal geworden en daarmee de kerststress ingetreden want wat moeten we toch weer veel eten, voorbereiden, bezoekjes afleggen en oja, ook nog genieten van alle lieve mensen om je heen. Ik wens jullie een fijne kerst en zal voor het het nieuwe jaar nog een sentimenteel bericht typen zoals dat hoort aan het einde van het jaar. Inclusief een lijstje goede voornemens.
Merry Christmas en eet niet teveel diertjes. Vinden ze helemaal niet leuk!