vegan winter brunch

brunch2_1

Afgelopen zondag was de tweede editie, ditmaal met een winters thema, van onze vegan brunch. Ons is: Lisa Jansen van taartenvanjansen.nl en ik. De aanmeldingen verzamelde zich in onze inbox en wederom moesten we mensen teleurstellen. En het klinkt gek, maar dat is natuurlijk best wel fijn 😉 Dat er zoveel mensen geinteresseerd zijn in wat vegan food doet mij ontzettend goed.

De eerste editie werd gedragen door adrenaline en excitement. Deze tweede editie was voor mij wel een onzekere variant. Er kwamen een aantal mensen die er de eerste keer ook bij waren. Hoe kunnen we deze mensen weer verrassen? Kunnen we aan hun verwachtingen voldoen? En aan die van onszelf? Hoe vinden nieuwe mensen het? Ze zeggen dat ze het lekker vinden maar vinden ze dat dan ook echt?! Waaah ik ben m’n eigen grootste vijand en dat is een leerproces. Ik hoop dat ik overkom als iemand waar mensen makkelijk hun mening tegen kunnen ventileren. En dat ik er dus op kan vertrouwen dat ze wel verbeterpunten hadden aangedragen toen ik er om vroeg. Hoor je, ik ben mezelf nu nog aan het overtuigen dat het oke was. Oh Vales ik word zo moe van je.

Kijk mijn zenuwachtige veganist-bleke hoofd haha. Awkward. 

Oke, genoeg over mijn innerlijke dialoog. Terug naar de brunch en de leuke mensen die er waren. Oude bekende dus, maar ook nieuwe mensen. Mensen die ik al tijden volg op social media of blogjes die ineens in het echt voor je staan en ook mensen waar je geen idee van had hoe ze terecht zijn gekomen bij deze brunch. En ik had stiekem verwacht dat er veelal vegans zouden zijn maar dat bleek nog niet eens de helft van de mensen te zijn. Wat zeg ik, misschien maar een derde. Er waren wat vegetariers maar ook gewoon een goed vertegenwoordigd aandeel vleeseters. Ik weet dat deze labels de mens niet maken maar het praat even makkelijk op deze manier. En voor mezelf en mijn ambities een leuk gegeven om te ondervinden wie ‘je publiek’ is en hoe ze het natuurlijk vonden. Kortom, het was buiten een gezellige, zonnige en spannende middag een hele grote stap in mijn leertraject.

En terwijl ik meters maak ik zelf-ontwikkelings-land dienen zich ineens nieuwe stenen aan op mijn pad die ik kan gaan bewandelen. We attract what we’re ready for. En dat blijkt. Er gebeuren wat leuke ontwikkelingen maar die hou ik nog even voor mezelf tot dat ik wat duidelijkheid heb. Ik kan je wel zeggen dat zodra je je dromen gaat uitspreken aan mensen in je omgeving, er een hele nieuwe lading energie vrijkomt en dat je dromen ineens minder droom maar meer realiteit kunnen gaan worden.

brunch2_23

Zo, nu heb ik wel genoeg dr Phil uitgehangen, hier wat mooie plaatjes van eten. Gemaakt door een heel lief vriendinnetje die mij de afgelopen twee jaar mega gesteund heeft en altijd mee gaat in mijn rariteiten. Dankjewel Toke Goseling. ♥

Onze zoete en hartige tafel. We hadden o.a een bieten-gember soepje, een zoete aardappel- boerenkool quiche, salade kuipjes, broodjes, cheesecake met stoofperensaus, gezonde choco toetjes, cantuccini en sneeuwballetjes. 

brunch2_20Oja we hadden ook warme choco met slagroom en smoothies van spinazie, ananas, banaan en sinaasappel. Met zo’n vervelend papieren rietje erin die aan je lip blijft plakken. Alles voor het leuke plaatje 😉 

brunch2_7

brunch2_13Nog eentje dan:

brunch2_4En eentje om het af te leren. Doei!

brunch2_8